Vi sendte et kamera gjennom rørposten på Stortinget – her er filmen

Er det Luke Skywalker jeg skimter i bakgrunnen der et sted, tro?Enslask.no er ikke bare her for å rapportere om tant og fjas fra Stortinget. Som mottaker av Fritt Ord-penger er det viktig å sette søkelys på også de aller, aller viktigste sidene ved vårt parlament. Politikk, maktspill og samfunnets utforming er rett og slett for viktig til å ta lett på.

Derfor er det en stor glede, og med det største alvor, at jeg i dag har gått internkommunikasjonen på Tinget grundig etter i sømmene.

Kort sagt, i samarbeid med representant Heidi Nordby Lunde har jeg i dag sendt et Gopro-kamera gjennom rørposten.

Det er, som du skjønner, en møkkete jobb. Men noen må jo gjøre den.

Så, uten mer ståhei gir jeg dere pulitzer-kandidat nummer 1 for 2014, den store journalistprisen eat your heart out, her er Stortingsrør innenfra!

PS1: Takk til Eirik Solheim i NRKBeta for velvillig lån av Gopro-kamera. Han er kongen av dronefilming, og du kan se ting han skriver her.

PS2: Takk til Heidi Nordby Lunde for ideen til hele greia. Hu har en blogg som heter Vampus´verden, og som er interessant også for oss som ikke akkurat stemmer Høire.

PS3: I virkeligheten gikk det selvfølgelig ikke like lett som man kan tro hvis man ser filmen. Først glemte jeg å skru på kameraet, så sendte Heidis mann (som var i andre enden) kameraet tilbake, og så sendte vi det fram igjen. Men innimellom døde lommelykta, og filmen blei dårlig. Så da tenkte vi å sende den bare én gang til for å være sikre på at vi fikk bra film. Da satte jeg dingsen inn i røret før Heidi hadde tasta riktig adresse, og så forsvant den avgårde til ukjent sted. Det er jo lett å tenke seg at en mistenkelig utseende sylinder med blinkende elektronikk og nummerdisplay ikke nødvendigvis gir alle folk på Stortinget hvilepuls, så vi blei litt svette der et øyeblikk. Og så måtte Heidi gå i komitemøte. Heldigvis havnet den hos Bedriftshelsetjenesten, og de var til lønsj. Så den blei henta tilbake før det oppsto panikk.

PS4: Takk også til teknisk avdeling i kjellern, som hjalp til med både teip og svamp (!) som skulle til for å få kameraet til å sitte skikkelig. Og takk til omviser Claus, som er kretsmester i practical jokes by rørpost.

DS

7 Comments

 1. Tore Sinding Bekkedal

  Som erkenerden jeg er sendte jeg en Zoom H4n igjennom rørpostsystemet på mitt første besøk til Stortinget – et AUF-årsmøte i typ 2010. Alt peaket dessverre, men det var interessante lyder til tross for all forvrengingen.

  Visste dere at de største europeiske byene på 1800-tallet hadde store, offentlige rørpostsystemer? Det siste som ble lagt ned var i Praha, da systemet i 2002(!) ble ødelagt av flom. Det er solgt videre av telekomselskapet som arvet det under privatiseringen til en millionær som har sagt at han planlegger å starte det opp som turistattraksjon.

 2. Pingback: Sending #248 – FIFA 15 og In Space We Brawl | Spillmatic

 3. Pingback: First Person GoPro Video of a Trip Through a Pneumatic Tube | Museperk

 4. Pingback: First-Person GoPro Video of a Trip Through a Pneumatic Tube - Perfect Your Lifestyle

 5. Hans Olav

  Men hvordan funker det rent teknisk – altså, du må taste inn riktig adresse, men så da? er det liksom mikrochiper inni systemet som slår av å på «sprovelgerne» etterhvert som røret komemr, for å få det til å gå riktig sted, elelr hvordan funker det der? trykkfølsomhet?

Comments are closed.

Read previous post:
Rørpost …

Høhø. Du veit Stortinget har et sånt rørpost-system, ikke sant? Vel, jeg har lånt meg et lite actionkamera. Og en...

13 ting på Stortinget du er glad for å slippe på DIN arbeidsplass

Neida, de har det ikke bare greit, de som jobber på Stortinget. Tross alt. 1. Angsten for at det skal stå...

Close