Tidenes yngste representant?

Hvem er babyen blant representantene? Hvem har med færreste overlevde vintre ydmykt tasset ned mellom taburettene, gått den lange veien over stortingsgulvet med nølende eller overdrevent selvsikre skritt og forsiktig stotret fram sine hardt innøvde fraser fra landets tredje mest berømte talerstol?

(Dessverre er fortsatt talerstolen til Nobelkomiteen og den til Youtube-heltene Prebz og Dennis noen hårsbredder foran)

Tja. Det er ikke godt å si. Foreløpig ser det ut til at eidsvollsmann Thomas Konow, som var 17 år da han stemte for en mann kalt Elling (yo brur) som president har et lite heng på tittelen. Konow er forøvrig IKKE mannen den utmerkede gate Konows Gate i Gamlebyen er oppkalt etter. Men nok om Konow. Man teller ikke egentlig som Stortingsmann bare fordi man datt innom Eidsvoll for 200 år sida, mener jeg.

 

Så, da må vi til nyere tid. Og det er jo veldig moderne å slippe til unge krefter. Kjell Ingolf Ropstad, for eksempel, fra KrF, var bare 20 år da han første gang ble vararepresentant.

Prableen Kaur fra Arbeiderpartiet var også 20 da hun første gang ble valgt inn som vara.

Frp-er Sivert Bjørnstad var også ung, men må nesten regnes som gamling i dette selskapet da han kom på Tinget som 23-åring i 2013. Men til Siverts forsvar skal det sies at han ble valgt som fast representant, ikke vara.

Mette Hanekamhaug var enda yngre. Damen med det nokså imponerende navnet var bare 22 da hun ble fast representant.

 

Men hvorfor nevner jeg dette akkurat nå?

Jo, fordi i går, mandag 8. desember i det gudsforlatte år 2014 kom det en ny yngstemann på talerstolen.

SV-ern Pål Yasin Ezzari har bakgrunn fra både hiphop, Oslo Øst og Marokko. Han er født i 1992 (smak på den, gæmliser!) og krangla i går om ungdomsarbeidsløshet på talerstolen.

Han blir kanskje ikke tidenes yngste. Men han er den av personene som noensinne har snakka fra Stortingets talerstol som er født sist!

Og du kan se Ezzaris første dag på talerstolen her:

 

 

Jepp. Bare hyggelig å holde deg oppdatert, veit du.

Read previous post:
Historiene du egentlig ikke skal lese

Veit du hva en lesetest er? Nei, ikke det fjerdeklasseungen din må gjennom for å bevise at hun er god...

Midlertidig, for folk flest

Ikke før vi har greid å riste av oss Scheel-utvalget og skattereform kommer den nye enorme kampsaken buldrende. Hovedmann: Arbeidsminister...

Close