Stortingsfrakken

I tilfelle noen av mine lesere ikke har fått det med seg: Ukas definitive snakkis på Stortinget har ikke vært Scheel-utvalget. Det har heller ikke vært Robert Erikssons forsøk på å gjøre landets ungdom til midlertidige ansatte.

Neida, ukas snakkis kommer fra Hamars Brumunddalens store sønn, stortingsrepresentant Tor André Johnsen fra Fremskrittspartiet. En av slaskens absolutte favoritter.

Du kjenner han kanskje fra noen klassiske saker:

Da Tor André først kom til Stortinget, for eksempel, insisterte han på å få bo på det trygge vestkanten, i stedet for livsfarlige, usiviliserte Oslo Øst (også kjent som Vulkan. Uæ!). Til Hamar Arbeiderblad uttalte han det legendariske:

– Grønnegata er et fint strøk. Rett bak slottet. Jeg spurte spesifikt om å få bo der. De prøver jo å flytte politikerne lenger øst, men jeg var klart på at jeg ville bo på vestkanten. Det viktigste for meg er å få en stille leilighet i et sivilisert, stille strøk, hvor man kan ferdes trygt til og fra jobben.

Jepp.

Siden har han også blitt kjent som Stortingets favoritt-el-overfølsomme, med metalltråder innsydd i skjorta og medlemsbok i Folkets Strålevern på innerlomma.

Men denne uka, altså. Denne uka utførte Johnsen et legendarisk stykke politisk håndverk. Og pr-arbeid, samtidig! Hvordan?

Jo, du skjønner, i Hamar har de en svømmehall. Ankern blant venner. Ankerskogen Svømmehall for oss fra byn. Tor André er en flittig gjest, men en nokså misfornøyd en. Og, som god Frp-representant tenkte han vel at her var det viktig å stå på folkets side, å påpeke svakheter ved samfunnet og sette en stopper for overprisede tilbud til folk flest.

Resultatet, enda en sak i Hamar Arbeiderblad, med følgende overskrift: - Kommer du med dress og stortingsfrakk må du klemme det inn i skapet.

– For eksempel er skapene i garderoben for trange og små, og når du kommer med dress og stortingsfrakk, må du klemme det inn, sier Johnsen til Hamar Arbeiderblad.

Jepp. Tor André har åpenbart for god frakk for Ankern. Det låter som en kjempesak å skaffe stemmer på.

stortingsfrakk

 

PS: Hamar Arbeiderblad har også gjort en egen sak på at den forrige saka til Hamar Arbeiderbladet førte til at Johnsen har blitt erta. Og sånn kan vi jo bare holde på.

PS2: Om du var i tvil: Det er foreløpig ikke sånn at man får utdelt en ny og stillig frakk med Stortingets logo når man blir valgt, dessverre.

PS3: Kanskje Tor André kan søke seg til Stortingets presidentskap? Det er sikkert større plass i dét.

 

 

REDIGERT! Etter påpekninger både i kommentarfeltet her og på Facebook har Slasken blitt gjort oppmerksom på at Tor André Johnsen ikke er Hamars store sønn, men tvert i mot fra Brumunddalen. I frykt for å fornærme befolkningen i de dype skoger legger jeg meg langflat, og vil herved beklage overfor alle som føler seg støtt.

3 Comments

 1. Ranveig

  Aslak, Aslak, Aslak… Neste sak i HA (eller Hamar Arbeiderblad om du vil) blir vel heller at folk i Oslo tror at Tor Andre Johnsen er fra Hamar. Og til å med «Hamars store sønn»…
  NEINEINEI, Aslak! Han er Brummundøl. Nå har du skapt kaos på Hedmarken ;)

  PS1: Jeg får plass til to sett med yttertøy (et til liten og et til stor), stellebag og badebag og pose i de skapene.

  PS2: Hvis du kommer til Hamar i januar. Ta med ungene i Ankern!

 2. Bjørn V

  Da du er i gang med å korrigere deg selv, så her er en til: Det heter Brumunddal, ikke Brummundal. Del ordet opp i tre, så forstår du hvorfor.

Comments are closed.

Read previous post:
En slask slasker om skatt

I går var jeg på Debatten, det store og viktige debattprogrammet på NRK1. Mitt oppdrag: Å forklare Scheel-utvalget! Høh. For...

Om asylbarn og politisk spill

- Nå må du følge med, slasken, sier folk på Stortinget. - Dette er krutt! - Dette er veldig en...

Close