Jul i Stortingsgata

Du trodde kanskje alle på Stortinget var opptatt av Finansdebatten i dag? Den store? Som alle har gleda seg til i månedsvis?

Haha, neida. I salen er det som vanlig noen få titalls representanter (unntatt når the top dawgs skal tale, sjølsagt, da hender det noen følger med). Nei, på dagsorden i dag er jul.

Da folk kom på jobb i dag morges var det nemlig fullt av julepynt overalt. Spesialdesigna fra elever ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Jeg er riktignok ikke sikker på om akkurat Kunsthøgskolen er ansvarlig for Stortings-julekulene.


kulaDet står nemlig Eurofoto eller noe sånt under.

Men hovedprosjektet er dette:

pynt
En installasjon bestående av en masse snøballer som henger fra taket, med en slags tjukkas slash saccosekk liggende under. Bildet er tatt fra åpninga av installasjonen (eller er det julepynten?) sånn i halv tre-tida i dag. Mannen som fikk den beste plassen var Stortingspresident (og autorisert norsk sjakkbrikkeflytter) Olemic Thommesen.

Senga, eller hva man skal kalle det, kan nok bli godt brukt allerede i kveld. Finansdebatten skal nemlig vare til godt utpå natta, de ondeste tungene snakker om at vi kommer til å se 2. desember med god margin før den kommer i mål. Når debatten innledes med at det foreslås en talertid på seks timer eksklusivt replikker veit du at kvelden kan bli lang.

Men enn så lenge har først og fremst kantinepersonell og reingjøringsfolk testa liggekomforten i Trappehallen:

tjukkas

Men det er ikke bare i det sentrale Storting det skjer. Også i Nedre Vollgate (en del av Stortinget som ligger på andre sida av Wessels plass) er det jul. Kristelig Folkepartis gang i femte etasje ble i dag omdøpt til julegate, med behørig feiring, akkurat så løssluppent og villt som vi er vant til fra KrF. Vi snakker både julebrus og brente mandler.

julegate

(På bildet kan du blant annet se KrF-rådgiver Solveig Gullteig (i midten) og forvillet senterpartist Ole Johnny Staven til høyre)

Uansett er det ingenting som slår hipster-juletreet som står i Vandrehallen.

hipsterjuletre

Jepp. Det er jul i Stortingsgata.

Heldigvis har det gått noen år siden Jens Petrus Andersen og fire glade musikanter og sånt.

Nei, det er 2014, vi har fått internett. Og jaggu har en eller annet funnet sitt snitt til å ønske høytiden velkommen også med digitale metoder.

wifi

 

Read previous post:
The Secret of Finansdebatten

Mandag 1. desember er det finansdebatt. ENDELIG. En uke forsinka skal svette, slitne og trøtte politikere gå gjennom det pliktløpet...

Singel kvinne kikket i eposten til kjekk mann!

Å? Du synes den tittelen låt i overkant spekulativ? Pøh. Den kunne vært værre. Jeg kunne skrevet «Her er den...

Close