Dagens anbefaling: Holder de ord?

For de av dere som måtte være interessert i hva som skjer på Stortinget vil jeg på det varmeste anbefale tjenesten Holder de ord.

Det er et stykke datajournalistikk av beste merke. Datajournalistikk er altså, for de som måtte være i tvil, ikke journalistikk om datamaskiner (det har vi jo Computerworld til), men journalistikk på datasett. Informasjon. I stedet for intervjuer.

Men altså. Holder de ord lar oss holde oversikt over Stortinget, hva de forskjellige representantene og partiene har stemt på, hva de har sagt, og ellers mye rart som kommer ut av datasettene Stortinget leverer fra seg.

Om jeg skal kritisere nettstedet litt så må det være at de gjør for få saker, for lite faktisk journalistikk. I stor grad bare lar de oss søke i dataene. Men i dag har de altså laga en kul sak.

De har undersøkt hvilke medier som blir sitert mest i Stortinget. Og det er ganske interessant. Aftenposten og VG er sjølsagt størst, men målt etter opplag kommer til og med Dagsavisens utmerkede politiske redaksjon best ut! OK, Enslask.no er vel foreløpig dessverre ikke nevnt fra talerstolen, så jeg skal ikke påberope meg noe ansvar for akkurat det. Men likkavæl.

Uansett: Hvilke aviser leser politikerne? Her får du svara.

2 Comments

  1. Arne

    Tror du glippet litt på hvilken avis som blir sitert mest; Kan hende jeg leser statistikken feil, men ser da vitterlig ut som Aftenposten er den avisen som blir mest lest?

    Ellers takk for god skriving!

Comments are closed.

Read previous post:
Kraftig fokus! På atomvåpen!

Da jeg var liten pleide vi å gå i tog mot atomvåpen. Buttons på barnevogna og greier. Men det blei...

Tidenes yngste representant?

Hvem er babyen blant representantene? Hvem har med færreste overlevde vintre ydmykt tasset ned mellom taburettene, gått den lange veien...

Close