Ventetid

Joda, på Stortinget forhandler de fortsatt om budsjettet.

venting

Foto: Helle Gannestad, Dagsavisen. (Dette bildet er tatt i forrige uke, altså. Men det ser helt likt ut i dag. Statsrådssalen, hvor det forhandles, bak bystene til høyre der)

Tidligere har jeg antyda at alt bare er spill, og at de bare må smelle litt med dørene og lage litt bråk for å gi inntrykk av at de gjør absolutt alt de kan for å få gjennomslag for sin politikk.

Men nå begynner jeg muligens å tro at det faktisk er noe virkelig som foregår der inne.

Ikke fordi jeg tror på Trine Skei Grande, altså. Da hun gikk ut av forhandlingsrommet i dag sa hun «Det ser ut som sirkus, men det er faktisk alvor, altså». Og selv om hun sier det med stor troverdighet, så kan man jo ikke godt begynne å stole på folk som kommer ut av forhandlingsrommene og har fjorten tv-kameraer i trynet.

Nei, jeg lurer fordi disse forhandlingene ikke lenger gjør noe særlig godt for regjeringspartiene.

Med fallende meningsmålinger og ende- og trøstesløse debatter i Dagsnytt 18 og i alle avisene, som ikke egentlig gir noe ny informasjon, så har dette utvikla seg til å bli … ja, altså … kjedelig.

Likevel ser det ut til å fortsette.

Statssekretær Sigbjørn Aanes ser også ut til å være veldig tett på forhandlingene, nå. Han er en av Ernas nærmeste, og har ikke vært så mye tilstede i forhandlingene tidligere.

Og da Trond Helleland, Høyres parlamentariske leder, ble spurt om hvordan helga ser ut, svarte han «jeg håper vi i hvert fall får litt helg i helga».

Så kort sagt: Dagen i dag skjer det lite. I morra skjer det sannsynligvis ingenting. Fredag klokka tolv skal i prinsippet budsjettet være inne hos finanskomiteen, så det blir litt flaut for Hans Olav Syversen i KrF (som også er leder for finanskomiteen) hvis de ikke kommer i mål til det.

Så da er det bare å begynne å spekulere i når det lønner seg å bli ferdig. Hvis resultatet blir bra er det all grunn til å legge det fram tidlig på fredag.

Hvis resultatet blir dårlig er det kanskje best å vente til fredag kveld? Når lørdagsavisene har gått i trykken og hele Norge ser på Nytt på nytt?

På den andre sida, å snike ut et statsbudsjett uten at noen legger merke til det er kanskje litt i overkant, sjøl for regjeringas pr-folk.

1 Comments

  1. Vegard Pettersen

    Er det ikke noe sånn pack-man lignende spill, hvor man kan gå og samle opp poenger og greier?

    Vem vet, hunne vært sundt for kontor-stol-folka?

Comments are closed.

Read previous post:
Jojo. Stortinget er fint. Men i kongressen, der har de KLINEROM!

Yo! Det er trivelig her på Stortinget, altså. Men i blant blir man jo littegranne misunnelig på andre folk som...

Situasjonen er kritisk!

Vi er allerede et helt døgn på overtid, og nå trekker forhandlingslederne seg ut og overlater forhandlingene til partitoppene! Exit...

Close