Venstres gest til politiet

Venstre legger denne uka fram forslag for Stortinget om å hindre alminnelig bevæpning av politiet.

Du veit, regjeringa har tidligere lagt ut et forslag til høring om en ny våpeninstruks, der de åpner for generell bevæpning av onkel og tante politi.

For alle oss som nærer en viss skepsis til mer bangbang hos skinnjakkekledte muskelbunter i bybildet er det jo nokså enkel matte. Færre våpen er lik mindre skyting.

Eller, for å si det på en annen måte: Tar du med kniv til en slåsskamp bidrar det skjeldent til å dempe slåsskampen. Selv om skulle være «den snille» som har kniven.

 

Men, det er klart, ikke alle synes det er like enkelt. Mange politifolk, for eksempel, vil gjerne ha lettere tilgang til kuler og krutt i det daglige.

Derfor var det påfallende å oppdage, i Stortingskorridorene i dag, at Venstre-hunken Sveinung Rotevatn har valgt en myk linje overfor politiet. Han strekker ut en hånd til de bebartede håndhevere av statens voldsmonopol.

Jepp. Sveinung har fått bart.

sveinung

 

PS: Joda, jeg veit det fortsatt er budsjettforhandlinger i Stortinget, men når det skjer SÅ viktige ting, så må alt annet vike. Dere skjønner det, ikke sant?

Read previous post:
Årets miljøtiltak: Å bruke mer penger på bil!

En av de morsomste postene på årets statsbudsjettforhandlinger er plastposeavgiften. Jepp, KrF og Venstre vil legge det de kaller en miljøavgift...

Om cornflakes i barnehagen (og budsjettforhandlingene i Stortinget)

- Pappa! Jeg vil ha cornflakes! Guttungen var blid som en sol da jeg vekka han i dag morges. Han...

Close