The Secret of Finansdebatten


Mandag 1. desember er det finansdebatt. ENDELIG. En uke forsinka skal svette, slitne og trøtte politikere gå gjennom det pliktløpet det er å diskutere noe man veit utfallet av på forhånd.

De har snakket om det lenge. Noen gleder seg. Andre gruer seg. Men alle veit at det er viktig. Kjempeviktig, faktisk. En av de store debattene hvert eneste år. Så selv om stemmetallet er gitt allerede kommer de til å holde på til langt på natt. Alle skal si noe. Og noen skal si ganske mye.

Problemet er bare det, at på grunn av forsinkelsen så skjer det også noe veldig viktig dagen etter. Tirsdag klokka ti kommer nemlig årets nest viktigste politiske hendelse: Scheel-utvalget.

Scheel-utvalget skal etter alt å dømme foreslå en masse endringer i norsk skattesystem, og som sikkert kommer til å bli vedtatt i et enormt skatteforlik litt uti 2015.

Så alle politikerne må jo rekke å stå opp til tirsdag klokka ti. Men hvis de skal være oppe til to-tre-fire kvelden før, kan jo det bli ganske tungt.

Ja, med mindre de bare dropper det, da. I all hemmelighet.

 

Read previous post:
Singel kvinne kikket i eposten til kjekk mann!

Å? Du synes den tittelen låt i overkant spekulativ? Pøh. Den kunne vært værre. Jeg kunne skrevet «Her er den...

Jakten på Sundtoft

Spørretimen er opposisjonsfest, ukas høydepunkt for alle i Stortinget som er glade i å jakte på den sittende regjering. Det kommer...

Close