Joda, budsjettet kan bli utsatt likevel!

Statsbudsjettet er klart. Det har alle medier meldt i hele dag, etter at de fire partiene Krf, Venstre, Høyre og Frp presenterte forhandlingsresultatet rundt klokka elleve i dag.

Fristen var klokka tolv. De rakk den med god margin.

Men. Det finnes en frist til. For klokka 12-fristen gjaldt bare politikken. Selve tallene må leveres i kveld, innen klokka 18. I Stortingets interne budsjettsystem, Storbud. (Jepp. Det burde sjølsagt hett BigBud, men sånn er det nå en gang)

Og selv om alle journalistene har gått hjem og trodd at alt var i mål, så sitter nå partienes tall-magikere og regner for harde livet. Så tangentene spruter.

De har nemlig inngått en avtale i finanskomiteen. Og den avtalen er krystallklar: Hvis ikke tallene er inne før klokka 18 må hele behandlinga i komiteen utsettes. Og hvis behandlinga i komiteen må utsettes, så må behandlinga i Stortinget utsettes. Altså hele finansdebatten.

Og akkurat nå, etter uker med borgerlig kaos, er ikke en utsettelse til det de drømmer mest om.

Marianne Marthinsen er Arbeiderpartiets dame i finanskomitten. Når jeg ringer henne fredag ettermiddag er hun krystallklar. Om den fristen overskytes med et minutt må hele debatten utsettes.

Og også kilder tett på prosessen (som det heter når vi håpløse journalister har snakka med noen som ikke vil siteres direkte) bekrefter at debatten må utsettes om de ikke rekker det. Og de bekrefter at det ikke er sikkert at de kommer i mål i tide.

Men mer hadde ikke kilder tett på prosessen tid til å si. For de må regne. Og regne.

En slask på Tinget følger selvfølgelig saken. Vi får se klokka tolv.

Tjoho! Mer kaos! Mer moro!

Read previous post:
Her er de morsomste postene på statsbudsjettet

Alle snakker om de store spørsmålene. Jeg liker ofte bedre å snakke om de små. Så her er En slask...

Mer bæsj med blåblått budsjett?

Det blir avgift på plastposer med det nye statsbudsjettet. 1 krone og femti øre per pose, sier ryktene nå rett...

Close