Her er de morsomste postene på statsbudsjettet

Alle snakker om de store spørsmålene. Jeg liker ofte bedre å snakke om de små.

Så her er En slask på tingets offisielle guide til de søte små, nokså ubetydelige postene i det nye statsbudsjettet. For så grei er jeg, bare.

Første punkt: KABB!

Partiene har alle vært opptatt av å sette sitt fotavtrykk på budsjettet. Og lite ser vel mer ut som et KrF-fotavtrykk enn «Kristent arbeid blant blinde».

Jeg regner med at tusenvis av stakkars, ateistiske blinde har kontaktet samarbeidspartiene de siste ukene og krevd misjonering. Jeg var blind, men nå kan jeg se. Lyset, i det minste.

All-focus

 

Men hvis du ikke synes det er nok for KrF, så har du vel rett. De har sjølsagt greid å dytte enda litt mer penger i retning Amathea også. Amathea er en rådgivningstjeneste for par som er blitt uønsket gravide. Men penga de får går til abortforebygging. Så du trenger ikke nødvendigvis å gå innom der altså. Hvilket råd du får, det står i statsbudsjettet.

 

All-focus

 

Det skal også brukes fem og en halv millioner kroner på å rette opp kutt i støtte til organisasjoner. Siden organisasjonene ikke er spesifisert tar jeg det for gitt at det her er snakk om en mer generell post, og at det skal opprettes fem og en halv stilling i «Kontor for oppretting av kutt i støtte til organisasjoner».

Jeg er bittelitt frista til å søke jobb der.

 

A_budsj1B

Og hvis de lurer på hva de skal drive med, hvilke grep de kan gjøre og hvilke verktøy de kan bruke, så er svaret enkelt:

De skal bruke tre.

A_budsj1

 

Tja, så hvor får de penga fra, da? De har jo fått inn en milliard kroner på plastposeavgift, så de har nok måtte være nokså kreative for å få inntektssida til å falle på plass. Og jada. Her er det mye fint.

Endret utbetalingstakt for byggeprosjektet i Tromsø, for eksempel. Fin innsparing på 160 millioner kroner.

Eller anslagsendring. Husk at dette er et forhandlingsresultat, og alt som står i disse nye tallene er endringer fra de blåblås budsjett fra tre uker tilbake. Så når de har endret anslaget for de private institusjonenenes pensjonskonstnader, som et resultat av forhandlinger … ja, da veit du de trenger penga.

Pluss forskjøvet oppstart av ny tvisteordning, da. De har en plan for en ny tvisteordning. De har bestemt seg for å gjøre det. Men de utsetter det med noen måneder for å spare lusne tre millioner kroner!

(Og husk: En tredel av de penga går til misjonsarbeid mot blinde)

Og så er det Muliggjørende teknologier, da. Det trenger vi ikke. Det gjør tross alt ting bare mulig. Vips, ti blanke millioner.


All-focus

 

 

Men sist, men ikke minst. Regjeringa har satt av 75 millioner kroner til belønningsordninger for gang- og sykkelstier.

Ahh, det er fint, altså. Jeg ser det for meg. Jublende fotomodeller står klar til å ta deg i mot når du har gjort unna et par kilometer på vei til jobben. Konfettikanoner! Bløtkake!

Eller kanskje det er en slags omvendt bomstasjon de ser for seg? Hvor man stopper og får utbetalt 30 kroner ved hver passering?

Eller er det pølser og is? Kjører du en kilometer til får du sprøstekt løk og sjokoladesaus på toppen?

Eller … hva med spinninginstruktører fra Sats? Som kan stå langs veien og oppmuntre deg til å ta ut enda litt til, mens du allerede sikler blod og bare vil levere sykkelen til gjenvinning?

UANSETT hva som er planen her: Jeg er for!

belønning

(PS: På det siste punktet vil jeg IKKE høre om de dumme, dumme, ryktene om at dette er en ordning overfor kommunene, hvor de skal belønnes for å bygge gangvei. Nei. Jeg holder på min ide om spinninginstruktørene)

2 Comments

  1. Håkon

    Klippet og limt fra sammendraget i SINTEF Helses evaluering av Amathea fra 2006:

    «Amathea er en privat stiftelse som har som hovedoppgave å gi profesjonell rådgivning ved uplanlagt svangerskap. […] Amathea har i dag ikke evne til å bidra til å redusere abortraten. Dette ser heller ikke rådgiverne som sin oppgave i veiledningen.»

    http://www.amathea.no/userfiles/Evaluering_stiftelsen_amathea.pdf

    Liten grunn til å henge ut denne posten, Aslak. I kampen for bevaring av abortloven og kvinners rett til selvbestemmelse (en kamp jeg støtter fullt ut) er det litt for lett å feie under teppet det at spørsmålet om abort/ikke abort ofte er et stort og vanskelig et for den det gjelder og at man skal kunne leve godt med valget sitt resten av livet.

Comments are closed.

Read previous post:
Mer bæsj med blåblått budsjett?

Det blir avgift på plastposer med det nye statsbudsjettet. 1 krone og femti øre per pose, sier ryktene nå rett...

Venstres gest til politiet

Venstre legger denne uka fram forslag for Stortinget om å hindre alminnelig bevæpning av politiet. Du veit, regjeringa har tidligere...

Close