Kurdisk demo på løvebakken

I dag er det kurdisk demonstrasjon uttafor Stortinget

Noen titalls kurdere har satt opp bannere, satt seg ned og holder appeller i protest mot hva som foregår i byen Kobane, eller Ayn al-‘Arab, som den heter på arabisk. Byen ligger i den syriske delen av kurdistan og er under angrep fra IS.
kurderdemo
Jeg tok en prat med Shoane, som holdt appell foran Stortinget i dag morres. Han forteller at de foreløpig ikke sultestreiker, men at de har krevd å få sette opp et telt på gresset nedenfor Løvebakken, hvor de kan fortsette å demonstrere.

Han sier de representerer uavhengige kurdiske aktivister, og at de ikke har tenkt til å forlate området før den norske regjeringa gjør noe.


Nå klokka halv ti tirsdag formiddag sitter demonstrasjonen foran inngangen, men det er mulig å gå inn fra høyre side av Tinget. Så helt blokkert er det ikke.

Kurderne hadde også en liknende demonstrasjon i forrige uke.

Les også ABC Nyheter sin sak «- Kampene er flyttet inn i Kobane by. Hvor er Tyrkia og Nato?» med blant annet tidligere stortingsmann Erling Folkvord.

Read previous post:
Sånn man ikke skal oppføre seg i klassen

- Nå er det Senterpartiet, så nå tar vi pause! --   Trontaledebatten er det første som skjer i et...

Sånn lever de her

Knut Storberget, Hedmarkens sjuende største sønn (ikke be meg om å oppsummere hele lista, bare ha tillit i dette spørsmålet) er...

Close