Ingen nyheter er dårlige nyheter

Jeg lover at dette ikke skal bli en blogg om å vente.

Riktignok forteller alle på Stortinget at de fleste dager her er usigelig kjedelige. Og riktignok har jeg sitti i to dager og fulgt med på en nokså innholdsløs trontaledebatt.

znorkOg riktignok ser journalistene fra Akersgata omtrent ut som på bildet til høyre, mens de kjeder seg i vandrehallen i venting på et eller annet.

For det er jo i morra det skjer. Da kommer statsbudsjettet. Siv Jensens første. Fremskrittspartiets første. Skal Frp endelig få bevist at de kan få til både billigere sprit og mere vei? Klarer Jensen å glede arbeidsfolk? Eller blir det kutt i velferd som gjør alle forbanna?

Alt dette vil vise seg. Men først i morra.

 

Men, alt har ikke vært bare tull og tøys i dag heller. SV prøvde å få Venstre, KrF og Arbeiderpartiet med på et forslag om stanse utsendelse av asylbarn fram til de får ny behandling med nytt regelverk. Venstre og KrF kunne selvsagt havnet i en vanskelig situasjon, fordi de har jo krevd omtrent det samme av SV under den forrige regjeringa. Men etter at Erna Solberg lovet støttepartiene sine å legge enda større vekt på barnas beste i sakene, sa Venstre og KrF greit, og saken falt med et smell.  (Arbeiderpartiet stemte forresten sjølsagt mot, de også)

Ellers ble det, som tradisjonen er, først antydning til krangel mot slutten av dagen. Trond Giske og Erna Solberg skal så smått ha begynt å småkjekle litt rett før det skulle stemmes. Men det var ingen som blei særlig mye smartere av det.

 

To ting er likevel greit å få med seg fra det politiske Norge i dag. For det første, Solveig Ruud i Aftenposten har avslørt hvordan Erna Solberg prøvde seg på en spansk en, da hu på Dagsrevyen i går lovte billigere barnehageplass til barn av foreldre med dårlig råd. I saka Erna Solberg lekket bare halve sannheten om barnehagepriser forteller hun at først skal prisen gå opp, for alle sammen. Så, et halvår uti 2015, skal altså noen få rabatt.

Det andre er Marg… unnskyld, Catharina Munthe. Kona til Fabian Stang må slutte i jobben som politisk rådgiver i kulturdepartementet nettopp fordi hu er kona til Fabian Stang, og det blir for mye innhabilitet til å gjøre jobben skikkelig, som VG melder. Det tyder i det minste på at kulturdepartementets lovavdeling anser at Fabian Stang ikke bare klipper snorer borti rådhuset. Og det er jo noe.

Ellers bør du lese Arne Strand om trontaledebatten. Du skal jo ikke se helt bort fra muligheten av at kommentarnestor og Dagsavisen-kollega Strand muligens iblant snapper opp noe annet enn det jeg gjør, her innefra. Så altså: En mildere Jonas.

 

Men etter det er det bare å vente. Til i morra.

 

Read previous post:
Kurdisk demo på løvebakken

I dag er det kurdisk demonstrasjon uttafor Stortinget Noen titalls kurdere har satt opp bannere, satt seg ned og holder...

Sånn man ikke skal oppføre seg i klassen

- Nå er det Senterpartiet, så nå tar vi pause! --   Trontaledebatten er det første som skjer i et...

Close