Ernas venner: Skjerpings!

Jeg leser i dagens Aftenposten at Erna Solberg på et tidspunkt hadde en kjæreste fra Gambia. I to år.

Vel, det har vi vel alle, hadde jeg nær sagt. Ingen stor sak.

Men så leser jeg videre, hentet fra Renate Nedregårds uautoriserte biografi, at hun ble oppfordret til å bruke dette som argument, da hun seinere ble beskyldt for å føre en for streng innvandringspolitikk.

«Senere da hun som kommunalminister fikk klengenavnet «Jern-Erna», på grunn av at hun sto for en restriktiv innvandringspolitikk, mente venner at hun kunne ha opplyst om Usman for å stoppe beskyldninger om rasisme.», skriver Aftenposten.

Erna ville ikke det. Hun fryktet at rasister og kvinnehatere ville fråtset i saken, skriver forfatteren.

 

Men da må jeg bare si en liten ting, om jeg kan være så frekk å uttale meg på vegne av alle landets antirasister:

Hvis folk går rundt og tror at beskyldningene om rasistisk, eller innvandringsfientlig, eller for streng innvandringspolitikk, kan avvæpnes ved å hente fram en afrikansk ekskjæreste … Vel, sorry, da tar man feil.

Man trenger ikke være personlig rasist for å drive en alt for hard innvandringspolitikk. Man trenger ikke å mene at folk fra Afrika er slemme/dumme/ekle for å behandle innvandrere urettferdig. Og man blir ikke automatisk en hjertevarm antirasist fordi man har kjæreste fra Afrika.

 

Så til en annen gang, kjære Ernas venner: Dette kunne blitt flaut. Heldigvis var vår dengang kommende statsminister åpenbart litt smarerte enn dere.

Jeg bare nevner det.

1 Comments

  1. Erling Rostvåg

    Er ikke det også standardutspillet til folk som lefler med rasistisk argumentasjon? «Jeg kjenner flere hyggelige innvandrere, men..» eller «Nei, ikke [navn på hvem som helst du har giddi å faktisk bli kjent med], hen er unntaket».

    Kunne fort bidratt til å bekrefte snarere enn å avkrefte.

  2. Pingback: Klikkhore og madonna | Langust og korsnebb

Comments are closed.

Read previous post:
Når høringsmøtet bare blir litt for langt

Det var høring i transportkomitéen i dag. Igjen. Totalt 90 organisasjoner skulle uttale seg om landets transportsituasjon i forbindelse med...

Jess, jeg har prøvd meg som politisk rådgiver!

        Denne uka har mange politikere fått brev fra en nokså velkjent amerikansk kjerke. Sveinung Rotevatn i...

Close